Internet Fiesta 2021 - Online (Könyvajánló ovisoknak)

Készült: 2021. március 17. szerda

internet fiesta 2021 facebookcover

 
Online könyvajánló ovisoknak – Mit olvas a könyvtáros?

 

Jakob Martin Strid: Hihetetlen történet az óriás körtéről (Kolibri Kiadó)

886189 5

A könyvtáros ajánlása: 4 éves kortól
Számomra ez a könyv az igazi kedvenc, félúton egy hagyományos mese és egy képregény között. Egy gyöngyszem a nemzetközi gyermekirodalomban. A dán képregény-rajzoló páratlan illusztrációi, a vicces szövegek, a fantáziadús, misztikus történetek miatt újra és újra meséljük otthon (is) ezt a mesekönyvet. Megunhatatlan karaktereket ismerhetünk meg, akik szerethetőek és eredetiek. Például a görögdinnyét szívből szerető kalózokat, vagy a fantasztikus Glükóz professzort. Nagy érdeklődéssel várjuk a szerző további könyveit magyarul, melyek páratlan élményt nyújtanak egy tehetséges író jóvoltából. 4 éves kortól ajánlanám (az Éjfekete-tenger miatt), akár kisiskolás korig is nyugodtan olvashatjuk gyermekünknek.

 

Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány (Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek)

6636139 5

(Móra Kiadó) A könyvtáros az Év Gyermekkönyve díjat a Ribizli a világ végén c. kötetével. Nekem és az ötéves kisfiamnak A kalóz királylány című mesegyűjteményével volt felejthetetlen a találkozás. Nagyon megfogott minket a történetek sokszínűsége, a gyakorlott mesemondó fantáziadús stílusa. Olyan mesehősökkel találkozhatunk, akik kilépnek a megszokott skatulyákból, akik mai értékeket közvetítenek és elkalauzolnak olyan egzotikus helyekre, melyek segítségével bejárhatjuk a világ számos más pontját, megismerhetünk más kultúrákat is.

 

Chihiro Maruyama: Az ellopott útvesztőkő nyomában (Naphegy Kiadó)

4650051 5

A könyvtáros ajánlása: 5 éves kortól
Pierre, a labirintusnyomozó új ügyön dolgozik. Főszerepben a labirintus és a rejtély. Mr. X ellopta az Útvesztőkövet, melynek varázserejével egész Operavárost óriási labirintussá lehet változtatni. A sorozat második részében az Operavárosban nyomozhatunk Mr. X után. Számos különleges helyszínt ismerhetünk meg: titkos piac, léghajóverseny, bányavasút. A képek részletgazdagsága, az izgalmas nyomozás, a feladványok sokszínűsége miatt lebilincselő időtöltés az egész családnak. A sorozat többi részét is érdemes beszerezni.

 

Oldřich Růžička: Hétköznapi csodák (Móra Könyvkiadó)

4375379 5

Könyvtáros ajánlása: 5 éves kortól
Ismeretterjesztő könyv, mely a mindennapi életünkben bennünket körülvevő tárgyakat és jelenségeket az óvodás korosztálynak is érthetően mutatja be. A kihajtható lapok nagyon sok hasznos információt adnak az internet, az autók, az elektromos áram és a pénz világáról. Hogyan jön létre az elektromos áram? Ki működteti az internet világát? A sok színes rajz és információ méltán teszi a könyvet az egyik legkeresettebb könyvvé.